NAHV – TIP van de maand

De Spaar B.V. Over het saldo van je spaarrekening ontvang je tegenwoordig nauwelijks meer rente. Sterker nog, sommige financiële instellingen brengen je zelfs al rente in rekening, de zogeheten 'negatieve rente'. Ondanks alle beloften van het kabinet wordt jouw zuurverdiende spaargeld nog steeds maar beperkt vrijgesteld van belastingheffing. Kortom, je ontvangt geen rendement over jouw spaargeld maar betaalt wel belasting over rendement dat je niet hebt genoten! Dat is toch niet fair?

1

 

Hoe kan je belastingheffing nu op een volledig legale en nette manier voorkomen?

Richt een spaar BV op, open een zakelijke rekening voor de BV en boek je spaargeld vóór 1-1-2021 (als kapitaalstorting) over naar de zakelijke rekening van de BV. De BV betaalt alleen maar belasting over het werkelijk rendement. Het werkelijk rendement is echter zo goed als nihil, dus dan betaal je ook geen belasting.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en de hoogte van je spaargeld kan overboeken van je spaargeld naar een BV over een bedrag van EUR 100.000 een maximale besparing opleveren van 1,76% oftewel EUR 1.760 per jaar. Hoe meer spaargeld je hebt hoe groter de besparing.

Is het moeilijk om een BV op te richten? Nee! Wacht echter niet te lang, want notarissen zijn richting 1 januari erg druk en ook het openen van een zakelijke rekening kost tijd. NAHV kan je helpen, aangezien we de nodige notarissen in ons netwerk hebben waar we prettig mee samenwerken.

Neem dus snel contact met ons op. We informeren je dan of de spaar BV voor jou interessant is en leggen je dan alles in Jip en Janneke taal uit, we instrueren de notaris voor je en we helpen je met alle administratieve verplichtingen.

Veel van onze klanten gingen je al voor. Neem dus snel  contact op met je vaste contactpersoon , of bel met 020-6225509!

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.