Inkomstenbelasting

In principe is iedereen die een Nederlands inkomen ontvangt en/of vermogen in Nederland heeft, verplicht aangifte inkomstenbelasting te doen. Welk bedrag je moet betalen, hangt af van de hoogte van het inkomen en het vermogen. Ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting dan moet je de winst vermelden in je belastingaangifte. Ben je als ondernemer wel bekend met het begrip aangifte inkomstenbelasting, maar besteed je de werkzaamheden liever uit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

1

Drie boxen

In Nederland kennen we het systeem waarbij de inkomstenbelasting is ingedeeld in drie boxen.

  • Box 1 gaat over werk en inkomen
  • Box 2 gaat over inkomen uit aanmerkelijk belang
  • Box 3 gaat over vermogen

Aangifte inkomstenbelasting

Indien je de aangifte inkomstenbelasting indient, moet je het inkomen uit deze drie boxen opgeven. Je moet aangifte doen voor 1 mei van het jaar volgend op het aangiftejaar. De aangifte over 2017 doe je dus voor 1 mei 2018. Doe je dit niet tijdig dan kun je een boete krijgen. Haal je 1 mei niet, dan is vooraf aanvragen van uitstel mogelijk. Hulp hierbij nodig? Bel ons!

Inkomstenbelasting voor ondernemers

Voor ondernemers geldt dat ze de winst uit onderneming moeten opgeven in de aangifte inkomstenbelasting. De inkomstenbelasting kent namelijk drie bronnen van inkomen:

  • Loon uit dienstbetrekking
  • Winst uit onderneming
  • Inkomsten uit overige werkzaamheden\

Ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting dan kun je bij het doen van de aangifte aanspraak maken op bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek zodra je meer dan 1.225 uur in één jaar aan jouw onderneming hebt besteed. Meer weten over aftrekposten voor ondernemers? Bel ons!

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.