Hulp bij echtscheiding, advies bij scheiden

Advies nodig bij begeleiding en afwikkeling van een (echt)scheiding? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen ondernemers en particulieren met alle financiële, juridische en privé vraagstukken.

1

(Echt)scheiding

We spreken over een echtscheiding zodra een huwelijk door de rechter ontbonden wordt. Bij een scheiding kun je echter ook denken aan samenwoners die uit elkaar gaan of een samenwerkingsverband, in welke vorm dan ook, dat wordt verbroken. Voordat het zover is moeten er veel zaken geregeld worden. Zeker als een van de twee partijen een eigen onderneming heeft. Naast vragen over het huis, alimentatie en andere zaken, komen ook de juridische en financiële vraagstukken over de onderneming naar boven. Hulp nodig? Bel of mail ons. We helpen je direct!

Vraagstukken

Belangrijke vragen waar jullie samen afspraken over moeten maken, zijn bijvoorbeeld:

  • Welke fiscale gevolgen heeft de scheiding?
  • Welke financiële gevolgen heeft de scheiding?
  • Wat zijn de afspraken bij een koopwoning?
  • Wat zijn de afspraken over het opgebouwde pensioen tijdens het huwelijk?
  • Zijn er schulden? Zo ja, wie is waarvoor verantwoordelijk

Onze ervaring is dat ondernemers in deze situatie graag met iemand om tafel gaan die gespecialiseerd is in deze vraagstukken. Wij hebben alle specialisten in huis die een goed advies kunnen geven op het gebied van de fiscale, juridische en financiële gevolgen van een scheiding. Daarnaast kunnen onze specialisten helpen bij de inhoudelijke samenstelling van het echtscheidingsconvenant.

Een eigen bedrijf en de (echt)scheiding

Heb je een eigen bedrijf of hebben jullie samen een onderneming? Dan komt er vaak nog meer bij een scheiding kijken. Wat gebeurt er met het bedrijf? Wordt het bedrijf verdeeld? Gaan jullie samen verder? Wat zijn de afspraken over de financiën? En wat als er iemand uitstapt? Hoe zit het dan met de continuïteit?

Een echtscheiding voor ondernemers is vaak complexer. Je zou kunnen spreken van een vak apart. Wij zijn expert op dit gebied. We helpen ondernemers bij echtscheidingen, denken mee, zijn proactief en houden van een snelle, duidelijke en heldere aanpak. Bel of mail ons als we je van dienst kunnen zijn, we helpen je graag!

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.