(Echt)scheiding
We spreken over een echtscheiding zodra een huwelijk door de rechter ontbonden wordt. Bij een scheiding kun je echter ook denken aan samenwoners die uit elkaar gaan of een samenwerkingsverband, in welke vorm dan ook, dat wordt verbroken. Voordat het zover is moeten er veel zaken geregeld worden. Zeker als een van de twee partijen een eigen onderneming heeft. Naast vragen over het huis, alimentatie en andere zaken, komen ook de juridische en financiële vraagstukken over de onderneming naar boven. Hulp nodig? Bel of mail ons. We helpen je direct!
Vraagstukken
Belangrijke vragen waar jullie samen afspraken over moeten maken, zijn bijvoorbeeld:
- Welke fiscale gevolgen heeft de scheiding?
- Welke financiële gevolgen heeft de scheiding?
- Wat zijn de afspraken bij een koopwoning?
- Wat zijn de afspraken over het opgebouwde pensioen tijdens het huwelijk?
- Zijn er schulden? Zo ja, wie is waarvoor verantwoordelijk
Onze ervaring is dat ondernemers in deze situatie graag met iemand om tafel gaan die gespecialiseerd is in deze vraagstukken. Wij hebben alle specialisten in huis die een goed advies kunnen geven op het gebied van de fiscale, juridische en financiële gevolgen van een scheiding. Daarnaast kunnen onze specialisten helpen bij de inhoudelijke samenstelling van het echtscheidingsconvenant.
Een eigen bedrijf en de (echt)scheiding
Heb je een eigen bedrijf of hebben jullie samen een onderneming? Dan komt er vaak nog meer bij een scheiding kijken. Wat gebeurt er met het bedrijf? Wordt het bedrijf verdeeld? Gaan jullie samen verder? Wat zijn de afspraken over de financiën? En wat als er iemand uitstapt? Hoe zit het dan met de continuïteit?
Een echtscheiding voor ondernemers is vaak complexer. Je zou kunnen spreken van een vak apart. Wij zijn expert op dit gebied. We helpen ondernemers bij echtscheidingen, denken mee, zijn proactief en houden van een snelle, duidelijke en heldere aanpak. Bel of mail ons als we je van dienst kunnen zijn, we helpen je graag!