Financieel advies startende ondernemer

Een eigen bedrijf starten, of net gestart met een eigen onderneming? Dan zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Hoe financier je je eigen zaak of dat bedrijfspand? Ben je een ondernemer voor de btw of niet? Kies je voor een eenmanszaak, een vof of een bv? Welke aftrekposten heb je als ondernemer? Hoe werkt het urencriterium? Welke fiscale verplichtingen heb je? Hoe zit het met een auto van de zaak? Welke opdrachtgevers heb je en welke gegevens zet je op de factuur? Welke overeenkomsten dien je op te stellen? Kortom: vragen waarop snel een antwoord nodig is. Wij helpen!

1

Eigen bedrijf starten

Een eigen bedrijf starten, vraagt om een goede voorbereiding. Hieronder een aantal tips:

 • Schrijf een ondernemersplan
 • Kies een rechtsvorm/ structuur (vof, eenmanszaak of bv(‘s))
 • Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel
 • Open een zakelijke rekening
 • Vraag een btw-nummer en/of loonadministratie nummer aan
 • Vraag eventuele vergunningen en subsidies aan
 • Sluit eventuele verzekeringen af
 • Richt de administratie in
 • Reserveer geld voor belastingen

Belastingdienst

De Belastingdienst int een deel van de winst door middel van belastingen. Zoals ze zelf zeggen: ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.’ En dat geldt ook voor ons. We kunnen je helpen met alles wat de Belastingdienst van je vraagt. Zo kan jij verder met (andere) zaken die je interesse hebben.

Bedrijf overnemen

Een bedrijf overnemen is, net als een bedrijf starten, een mooie uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat een bedrijfsovername vaak een grotere overlevingskans biedt dan een bedrijf starten. Maar er komt ook meer bij kijken. Hulp nodig tijdens dit traject? Dan zit je goed bij ons. Wij hebben specialisten op dit gebied in huis en kunnen je tijdens het gehele proces ondersteunen.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.