NAHV podcasts

Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws? We introduceren: NAHV podcasts! Korte fragmenten over diverse juridische en financiële onderwerpen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, jouw situatie komt aan bod.

In onze nieuwe podcast ZZP Financieel Fit praten we je bij over onderwerpen die voor zelfstandigen van belang zijn.

 

In de podcast kun je skippen naar een onderwerp dat jij interessant vindt.

In deze aflevering gaat het over:

Belastingaangifte 2023 – vanaf 0.55

ZZP’er en hypotheek – vanaf 4.16

Vermogensbelasting : stand van zaken box 3 – vanaf 7.21

De ZZP-wet : zelfstandig of in loondienst ? – vanaf 11.38

Heb ik als ZZP’er een financiële planning nodig ? – vanaf 19.54

Het is altijd een goed idee een afspraak te maken met je contactpersoon binnen NAHV voor een financiële check-up! Dan kunnen we samen kijken hoe we jouw financiële en fiscale situatie kunnen optimaliseren, zodat jij en je bedrijf financieel gezond de toekomst in gaan.

Bel 020-6225509 of mail via nahv@nahv.nl om een afspraak te maken !

Podcast beleggen 20 maart 2024

In een nieuwe podcast over beleggen bespreken Danny Pieters van NAHV en Niels Koerts, onafhankelijk aandelenanalist, de actualiteit op dit gebied. Aan het begin van de podcast vertelt Danny ook waarom hij deze podcast graag voor zijn klanten wil maken en legt Niels uit waarom beleggen in zijn ogen een betere manier is om vermogen op te bouwen dan sparen.

Verder komt de vraag aan bod of het nog steeds een goed idee kan zijn te beleggen in chipfabrikant NVIDIA of juist in Bitcoins, terwijl beide recent al flink gestegen zijn. En nu de beurzen rond de hoogste niveaus aller tijden scoren, vragen we ons af wat de huidige rally zou kunnen stoppen en hoe je daar als belegger op kunt inspelen. Ook dividendaandelen, small caps en Triodos-certificaten passeren de revue.

Beleggen in ETFs

De laatste jaren is beleggen in ETFs steeds populairder geworden. Het is namelijk een goede manier om gespreid te beleggen en de kosten te beperken. Een ETF is eigenlijk een mandje van aandelen. Zo kun je in een hele sector of regio tegelijk beleggen. Wat is nog meer van belang om te weten over ETFs? In deze podcast praten we daarover met Martijn Rozemuller, die al jaren gespecialiseerd is in ETFs.

Beluister de podcast op Spotify !

 

Belastingplan 2024

In een nieuwe podcast vertelt Danny Pieters van NAHV over het belastingplan 2024 en de punten die speciaal van belang zijn voor zelfstandigen. Ook gaat hij uitgebreid in op de actualiteit rondom Box 3.

Beluister hem op Spotify !

Carbon Equity : beleggen met échte klimaatimpact

Hoe kun je écht groen beleggen ? Daarover praten we in deze podcast met Jacqueline van den Ende van Carbon Equity. Haar platform maakt het mogelijk voor particulieren om te beleggen in startups en scale-ups voor klimaattechnologie, waarin normaal alleen private equity fondsen kunnen investeren. Zo doet je geld meer voor het klimaat dan bij een reguliere belegging in bedrijven met een ESG-label.

 

Van den Endes ambitie is om met Carbon Equity het grootste investeringsplatform klimaattechnologie wereldwijd te worden – het is sowieso al het eerste ter wereld van dit type. Maar hoeveel rendement kun je behalen met deze manier van beleggen ? En wat is het risico ? Daarover praten we in deze podcast met Jacqueline van den Ende van Carbon Equity en Danny Pieters van NAHV.

Luister de podcast hier of op Spotify!

 

Podcast over beleggen 16 juni met Niels Koerts

In deze podcast is beursanalist Niels Koerts van beleggerswebsite IEX te gast. Niels begon al op zijn veertiende met beleggen en heeft nu de best beluisterde podcast over beleggen van Nederland. Samen met Danny Pieters van NAHV bespreekt hij de economische actualiteit en geeft hij adviezen voor beginnende en gevorderde beleggers

Podcast over ZZP Pensioen 2023 – aflevering 2

In deze Podcast “ZZP Pensioen 2023 – aflevering 2” is Joost Tieland van online pensioenbank Brand New Day te gast. Samen met Danny Pieters van NAHV bespreekt hij het hoe en waarom van pensioen opbouwen voor zelfstandigen.

NAHV podcast over beleggen 26 mei 2023

In deze podcast bespreken Danny en Peter de actualiteit op het gebied van beleggen. Daarbij gaat het onder meer over AI, elektrische auto’s en de Chinese economie. En stel, je hebt nu 10.000 euro, wat kan je daar het beste mee doen: op een spaarrekening zetten, in Nederland of het buitenland ? Beleggen in aandelen, deposito’s of ETFs ?

Beleggen

Wat is op dit moment de beste manier om te beleggen?

Luister podcasts

Pensioen: 2022 update

Wat is de slimste manier voor jou als ondernemer om je pensioen te regelen?

Luister podcasts

Auto van de zaak en werkruimte

Twee thema’s waar veel klanten vragen over hebben: de auto van de zaak en de werkruimte. Ilona Veldhuis, NAHV-partner Danny Pieters en journalist Colin van Heezik praten je bij in deze podcasts!

Luister podcasts

Wat kan NAHV voor jou betekenen?

In deze reeks podcasts bespreken Danny Pieters, Ilona Veldhuis en journalist Colin van Heezik waar de adviseurs van NAHV jou mee kunnen ondersteunen.

Luister podcasts

Waar moet je op letten bij je aangifte IB 2021

In deze reeks podcasts bespreken Danny Pieters, Ilona Veldhuis en journalist Colin van Heezik waar je op moet letten bij je aangifte Inkomstenbelasting 2021.

Luister podcasts

Eigen woning

In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partners Melvin van Jaarsveld, Danny Pieters en journalist Colin van Heezik de eigen woning en de woningmarkt.

Luister podcasts

Wijzigingen in 2022 en plannen Kabinet-Rutte IV

In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partner Danny Pieters en journalist Colin van Heezik de wijzigingen op het gebied van belastingen in 2022 en de plannen van Kabinet-Rutte IV.

Luister podcasts

Eindejaarstips 2021

In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partner Danny Pieters en journalist Colin van Heezik de eindejaarstips voor 2021.

Luister podcasts

Auto van de zaak

In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partner Melvin van Jaarsveld en journalist Colin van Heezik alles te maken heeft met de auto van de zaak. De voor- en nadelen van een privé auto, maar ook van de auto van de zaak. We bespreken onder meer bijtellingspercentages, kilometeradministratie, type auto’s en de financieringsmogelijkheden.

Luister podcasts

Pensioen

Wat is de slimste manier voor jou als ondernemer om je pensioen te regelen? In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partners Melvin van Jaarsveld, Danny Pieters en journalist Colin van Heezik alles wat met je pensioen te maken heeft als creatieve ondernemers.

Luister podcasts

Ondernemen tijdens corona

In deze reeks podcasts bespreken NAHV-partners Melvin van Jaarsveld, Danny Pieters en journalist Colin van Heezik de perikelen van ondernemen tijdens corona.

Luister podcasts
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.