Vennootschaps-belasting en vpb aangifte

Vennootschapsbelasting, ook wel vpb genoemd, wordt geheven over de winst van vennootschappen. Heb je als ondernemer gekozen voor een bv of nv als rechtspersoon? Dan moet je aangifte vennootschapsbelasting doen. Er zijn ook stichtingen en verenigingen die soms aangifte vpb moeten doen. Hulp nodig of wil je advies of je wel/niet vennootschapsbelasting moet betalen? Wil je dat wij de aangifte voor je indienen? Laat het ons weten. We helpen direct!

1

Wanneer moet je een vpb aangifte doen?

Ondernemingen met een bv of nv als rechtsvorm zijn altijd verplicht om een aangifte vennootschapsbelasting in te dienen en te betalen. Stichtingen, verenigingen of andere organisaties zijn – in bepaalde gevallen – niet belastingplichtig. Wil je weten of je belastingplichtig bent? Bel of mail ons!

Berekening vennootschapsbelasting

Het belastbare bedrag in een boekjaar is het bedrag waarover de vennootschapsbelasting wordt geheven. Dit bedrag is de winst van een onderneming minus de verrekenbare verliezen. Wat zijn verrekenbare verliezen? Dit is een verlies dat een onderneming mag verrekenen met de winst van het voorgaande jaar of toekomstige winst. Handig als de winsten schommelen. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons weten. Wij hebben de specialisten in huis!

Fiscale eenheid

Een andere mogelijkheid die interessant kan zijn is om een holding (moedermaatschappij) en een werkmaatschappij (dochtermaatschappij) als fiscale eenheid aan te merken. Het grote voordeel hiervan is dat je verliezen van de ene onderneming kunt verrekenen met de winsten van een andere onderneming. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt en hoe dit werkt? Laat het ons weten. Wij zoeken het voor je uit.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.