Omzetbelasting en btw-aangifte

Over alle goederen en diensten die worden geleverd, heft de overheid belasting. Dit is de zogenaamde omzetbelasting (ook wel btw) genoemd. Op dit moment is het hoogste tarief 21% en het lage tarief 9%. Als ondernemer moet je btw-aangifte doen. Dit kan per maand, per kwartaal of per jaar. Hulp nodig bij de aangifte btw of geef je het doen van aangifte btw liever helemaal uit handen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij regelen de aangifte btw voor veel van onze klanten.

1

Aangifte omzetbelasting

De Belastingdienst verplicht ondernemers om hun aangifte omzetbelasting digitaal in te dienen. Dit geldt ook voor startende ondernemers. Het doen van btw-aangifte hoeft niet gecompliceerd te zijn. Het is eigenlijk een optelsom van de betaalde btw (btw die je hebt berekend aan klanten) minus de btw die je hebt betaald (aan leveranciers of diensten). Het aangiftetijdvak is hierbij van belang. Check goed welk aangiftetijdvak voor jou als ondernemer geldt.

Btw-aangifte doen

Voor het doen van een btw-aangifte is het wel zaak dat de administratie goed op orde is en dat je de debiteuren en crediteuren voor dat bepaalde tijdvak goed en overzichtelijk hebt opgeslagen. Wil je dat wij dit voor je verzorgen? Geen probleem. We helpen je niet alleen met de aangifte, maar ook met het op orde brengen van jouw administratie en het bepalen van het op jouw werkzaamheden toepasselijke tarief.

Suppletie omzetbelasting

Is de aangifte omzetbelasting verzonden, maar moet er nog een wijziging of aanvulling worden gedaan? Geen probleem. Dit kan door middel van ‘Suppletie omzetbelasting’. Als ondernemer kan je zelf de suppletie regelen of wij doen het voor je. We helpen je graag.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.