Nalatenschapscoaching

De afwikkeling van een nalatenschap of erfenis is niet altijd eenvoudig. Nalatenschapscoaching biedt dan uitkomst. Als deskundige partij staan we je bij, bieden we ondersteuning en regelen we de afwikkeling van een erfenis. Zoek je een praktische en zeer kundige nalatenschapscoach die met je meedenkt? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen je graag.

1

Wat is nalatenschapscoaching?

Nalatenschapscoaching is het fiscaal en juridisch ondersteunen en begeleiden van personen bij het afwikkelen van een nalatenschap. Een nalatenschapscoach is een vertrouwenspersoon en kan bijvoorbeeld de executeur ondersteunen, helpen bij het opstellen van de aangifte erfbelasting, fungeren als aanspreekpunt voor nabestaanden en hulp bieden waar nodig bij het regelen van een nalatenschap.

Wat doet een nalatenschapscoach?

De helft van alle nalatenschappen eindigt in een conflict. Als nalatenschapscoach begeleiden we nabestaanden (en/of executeur) bij de afwikkeling van de erfenis of begeleiden we jou bij het regelen van je erfenis. Onze nalatenschapscoach is er voor mensen die van tevoren de administratieve, juridische en fiscale zaken rondom het overlijden goed geregeld willen hebben. Onze nalatenschapscoach is er ook voor diegene die voor de afwikkeling van een nalatenschap een vertrouwenspersoon nodig hebben. In dit geval zorgt onze expert voor een zorgvuldige en soepele afwikkeling van de erfenis.

Waarom een nalatenschapscoach?

De ervaring leert dat verdelingen van nalatenschappen kan uitdraaien op ruzie tussen betrokkenen. Mocht dit gebeuren, dan komt dit meestal door onwetendheid. Het kan dan nuttig zijn om een onafhankelijke derde met kennis van zaken de executeur bij te laten staan om een en ander in goede banen te leiden.

Nalatenschapsplanning

Met een nalatenschapsplanning zorg je ervoor dat je zeggenschap hebt over de bestemming van je bezit en vermogen. Wij kunnen daarbij helpen door vooraf inzicht te geven in de hoogte en samenstelling van je toekomstige nalatenschap. Daarnaast kunnen we samen de juridische en fiscale gevolgen bij overlijden doornemen en advies geven bij het opstellen van een testament. Meer over nalatenschapsplanning lees je op de pagina ‘estate planning.

Aangifte erfbelasting

Bij het opstellen van een aangifte erfbelasting kan veel fout gaan met alle gevolgen van dien. Deskundigheid is dan ook van groot belang. Ook hierbij kunnen onze adviseurs een rol van betekenis spelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over nalatenschapscoaching of nalatenschapsplanning? Neem dan telefonisch contact met ons op via 020-6225509, of stuur een e-mail naar nahv@nahv.nl of boek direct een afspraak in.

Afspraak maken

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.