Wat is vennootschapsbelasting?

Vennootschapsbelasting, ook wel vpb genoemd, wordt geheven over de winst van vennootschappen. Heb je een bv of nv als rechtspersoon? Dan moet je aangifte vennootschapsbelasting doen. Er zijn ook stichtingen en verenigingen die soms aangifte vpb moeten doen. Hier gelden speciale regels voor. Wil je weten of je wel/niet vennootschapsbelasting moet betalen? Bel of mail ons. Dan zoeken we het voor je uit.

1

Berekening vennootschapsbelasting

Het belastbare bedrag in een boekjaar is het bedrag waarover de vennootschapsbelasting wordt geheven. Dit bedrag is de winst van een onderneming minus de verrekenbare verliezen (verliezen die men mag verrekenen met de winst van voorgaande jaren of toekomstige winst). Dit kan handig zijn als de omzetten schommelen.

Fiscale eenheid

Wat nog interessant kan zijn voor ondernemers, is om een holding (moedermaatschappij) en een dochtermaatschappij aan te laten merken als fiscale eenheid. Op deze manier kan je verliezen van de ene onderneming verrekenen met de winsten van een andere onderneming. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt en hoe dit werkt? Laat het ons weten. Wij zoeken het voor je uit.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.
© 2024 NAHV
Even bellen?
Laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel ons een vraag!
Wij geven zo snel mogelijk antwoord op je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.